EK BİÇ YE İÇ’in Genel Koordinatörü olan Aycan Tüylüoğlu, İstanbul Üniversitesi’nde Biyoloji lisansını tamamladıktan sonra 2005 yılında, American Hotel & Lodging Association (AH&LA) diplomasını,2017 yılında Permakültür Tasarım Sertifikasını aldı. 2006-2010 yılları arasında santralistanbul bünyesinde farklı alanlarda çalışan Tüylüoğlu, EK BİÇ YE İÇ ekibine katılmadan önce yeme-içme sektöründe kendi işletmelerini yönetti.
İstanbul Üniversitesi Psikoloji lisans ve University of Texas Austin İletişim yüksek lisans eğitimlerinden sonra dijital iletişim sektöründe çalışmaya başladı. Mayıs 2017’de Permakültür Tasarım Kursu’na (PDC) katılan Arıkan, Eylül 2017’de ise Geoff Lawton’ın yürütücülüğünde Ürdün’de 1 aylık “Çölü Yeşillendirme” stajını tamamladı. 2016 yılından beri şehirde; sağlıklı, katkısız, doğal gıdanın nasıl daha erişilebilir olabileceği ve üretilebileceği üzerine çalışmakta, bu amaçla çeşitli projeleri hayata geçirmekte ve 2017 Aralık ayından beri 3 kişilik bir ekip ile Permakültüre Giriş Eğitimleri vermektedir. 2018 yılında Ek Biç Ye İç ekibine dahil olarak, kentte iyi gıda üretimi için emek vermeye devam etmektedir.